Stormschade op Larenberg

Op 18 januari is in korte tijd een forse storm met zeer zware windstoten over het land getrokken. In het binnenland wel tot 125 km/per uur. Dit heeft tot gevolg gehad dat er veel bomen in bos en open veld geveld zijn door de wind. Ook Landgoed Larenberg heeft hieronder te lijden gehad. In combinatie met de zeer natte omstandigheden zijn veel bomen met wortel en al geveld, anders dan de storm van 2007 waarbij veel breuk is opgetreden. De grootste schade heeft plaatsgevonden in de omgeving van het huis en het koetshuis, hier stonden veel oude beuken en linden die de storm helaas niet overleefd hebben. Ze zijn over het algemeen met wortel en al geveld. Op het parkeer terrein zijn een aantal auto’s van personeel van het kinderverblijf zwaar beschadigd.

Er is direct begonnen met het ruimen van de schade en het terrein weer veilig te maken voor bezoekers en gebruikers maar dit heeft even tijd nodig. Zodra alle schade geruimd is wordt een heraanplant gemaakt en zal er in het voorjaar het herstel afgerond worden.

Mocht u gaan wandelen in het bos let dan goed op hangende bomen en loshangende takken. Ga vooral het bos niet in als het hard waait omdat er nog loshangende takken kunnen vallen.

Gerard Koopmans
Beheerder Larenberg