Grote belangstelling voor rondwandeling tijdens Open Monumentendag

Ruim 60 geïnteresseerden kwamen afgelopen zaterdag 8 september naar Landgoed Larenberg voor de rondwandeling over het landgoed. De rondleiding was georganiseerd in het kader van de Open Monumentendag, met dit jaar als thema ‘Groen van Toen’.

Vanaf zowel de entree aan de Leemzeulder als bij de Paviljoensweg vertrok een rondleiding onder leiding van de bestuursleden van de Stichting Vrienden van Landgoed Larenberg. Tijdens de rondwandeling werden de bezoekers bekend gemaakt met de verhalen en unieke aspecten van Landgoed Larenberg. De route verliep onder andere langs de prachtige weide met uitzicht op het huis, de paden en bomenlanen en een drietal bijzondere oude bomen uit 1834 die nog resteren van de aanleg van Zocher. Naast deze oude bomen werd nog uitgebreid verteld over de grote sequoia en de prachtige Amerikaanse eik. Bijzondere elementen waren daarnaast het herstelde laantje met beukenberceau en uiteraard het heuveltje en het uitgegraven ravijn als spannend landschappelijk element.

Ook werden de verschillende aspecten en moeilijkheden van behoud, beheer en de ontwikkeling die bij een landgoed komen kijken belicht, evenals het aspect van openstelling en bosbeheer. Als stichting kijken wij met een positief gevoel terug op deze dag, waarop wij nog meer mensen konden enthousiasmeren en laten kennismaken met Larenberg. Verschillende bezoekers hebben zich eveneens direct aangemeld als vriend van onze stichting.

DOWNLOAD hier de folder over Landgoed Larenberg.